Politika- Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine uputili su danas poziv predsednici Vlade Republike Srbije Ani Branbić da poseti Zrenjanin i tom prilikom pusti u rad postrojenje za prečišćavanje vode u rad.
Građani Zrenjanina dugo čekaju na zdravu pijaću vodu, a poslednjih nedelja su dodatno zbunjeni informacijama o završetku radova na postrojenju za prečišćavanje vode, a potom i o obustavi snabdevanja prečišćenom vodom.
Liga socijaldemokrata Vojvodine se nada da predsednica Vlade Republike Srbije svojim autoritetom može obeležiti kraj velikog poduhvata, koji za cilj ima snabdevanje građana Zrenjanina zdravom pijaćom vodom.

POZIV PREDSEDNICI VLADE SRBIJE ANI BRNABIĆ:

Poštovana predsednice Vlade Republike Srbije,

Verujemo da ste upoznati sa činjenicom da je u gradu Zrenjaninu, sedištu Srednjebanatskog okruga, zabranjena upotreba vode za piće još od 2003. godine.
Posle niza pokušaja i nebrojenih pilot projekata, ove godine je završeno postrojenje za prečišćavanje vode. Ta vest, koju je najpre saopštio direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Ivan Dević, a zatim su je potvrdili i gradski čelnici, veoma je obradovala građanke i građane Zrenjanina.
Njihova radost je bila još veća u trenutku kada je kroz česme potekla prečišćena voda. Doduše, ta radost je potrajala svega nekoliko dana, jer je vodosnabdevanje zatim obustavljeno.
Uvereni smo da je gradska vlast bila maksimalno angažovana na praćenju svih radova, da je sve izvedeno kako treba i da zaista ne postoji razlog zbog kojeg bi Zrenjaninke i Zrenjaninci dalje čekali vodu za piće.
Zato Vas pozivamo da što pre dođete i Vi lično postrojenje pustite u rad.
Gorući problem Zrenjanina u 21. veku time će biti konačno rešen, a naš grad biti jedan veliki primer ostalim mestima u Srbiji, a naročito u AP Vojvodini, koja i dalje o ovakvom postrojenju i snabdevanju pijaćom vodom, ne mogu ni da sanjaju.
Iskreno verujemo da biste svojim prisustvom i svojim ličnim, a naročito autoritetom predsednice Vlade Republike Srbije, na najbolji način obeležili kraj jednog velikog poduhvata i nove ere u životu i istoriji Grada Zrenjanina.
Ujedno, građankama i građanima Zrenjanina bi to bila najveća garancija da je voda koja će im poteći kroz česme pre kraja druge decenije 21. veka zaista i sigurna, kako za piće tako i za pripremu hrane.

Srdačno,

U Zrenjaninu, 21.11.2017. god
Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina