Zrenjanin- Povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda danas je u Poljoprivrednoj školi izvedena simulacija saobraćajne nesreće.  Akcija je izvedena  u organizaciji Kancelarije za mlade, Saobraćajne policije, Crvenog krsta, Službe hitne pomoći i Vatrogasno-spasilačkog bataljona uz podršku Grada Zrenjanina.

POGLEDAJTE SIMULACIJU SAOBRAĆAJNE NESREĆE:

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da od ukupnog broja nastradalih u saobraćajnim nesrećama 45% čine mladi i da je ta činjenica razlog zašto postoje ovakve akcije koje organizuje Kancelarija.

-Lokalna samouprava učestvovala je u projektima zaštite dece u saobraćaju mnogo puta. Ovo je još jedan projekat u nizu koji pruža  realnu sliku šta se sve može dogoditi u saobraćajnoj nesreći. Cilj ove akcije je da se mladi edukuju o bezbednosti u saobraćaju, kao i da se podigne svest učesnika u saobraćaju- rekao je Salapura i dodao da ovu simulaciju svi učesnici u saobraćaju trebaju da shvate kao opomenu i da se uvek se uvek pridržavaju saobraćajnih propisa prilikom vožnje.

 

-Kancelarija za mlade simulaciju saobraćajne nesreće organizuje treći put. Dan sećajnja na žrtve saobraćajnih nesreća je dobra prilika da se podsetimo i da ukažemo mladim vozačima koliko je neophodno da poštuju propise i da štite sebe i druge u saobraćaju prilikom vožnje- rekao je Ivan Mikalački koordinator Kancelarije za mlade.