Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima. U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila teške telesne povrede, a 6 lica je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 482.000 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nedržanja potrebnog rastojanja – jedna i nepropisnog pretrčavanja kolovoza van pešačkog prelaza od strane pešaka – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdato je 135 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. S toga se preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.