Sport- FK Radnički je  uspešno završio ovu polusezonu, zauzeo  je 7. mesto na tabeli u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“ sa osvojenih 24 boda u 15 kola, a uspeh je time veći , jer je ekipa Radničkog zajedno sa upravom kluba i trenerom,  jedna od najmlađih u ovoj ligi. Afirmacija mladih igrača je itekako urodila plodom, a to je najava da ćemo u Zrenjaninu gledati dobar fudbal i da ne treba da brinemo za budućnost najpopularnije sporedne stvari na svetu.

 

-Danas smo imali poslednji trening u polusezoni  u takmičarskoj 2017. godini,  povod je  da zaokružimo lepu priču, da to krunišemo  jednim slikanjem i na kraju završimo ovu polusezonu druženjem uz  prigodnu večeru.

Momci idu na zasluženi odmor, kao i stručni štab do 20. januara, kada će početi pripreme. Ovom sezonom možemo biti rezultatski zadovoljni, osvojena su 24 boda nakon 15 kola sa timom koji je formiran iznova, gde je od tima koji je završio prošlu sezonu ostalo svega par igrača. Dovedeno je petnaest do dvadeset novih igrača i svako ko je duže u fudbalu zna da je potrebno vreme da bi se namestio neki dobar rezultat. Mi smo imali sreće da ga namestimo već u prvih par meseci, da osvojimo  dovoljno bodova da mirnije uđemo u drugi deo trke. Ne opuštamo se ni jednog momenta i ne mislimo da je kraj, treba da uzmemo još 10-15 bodova  da bi i teoretski bili sigurni da ostajemo u Srpskoj ligi,  to nas očekuje da uradimo u drugoj polusezoni, a potrudićemo se  da probamo da premašimo zacrtane ciljeve.

Kada podvučemo crtu, možemo biti  više nego zadovoljni postignutim, s obzirom na sve okolnosti koje su nas pratile u našoj prvoj polusezoni u seniorskom takmičenju, nas kao uprave kluba, i  trenera Kandića kao šefa stručnog štaba. Treba istaći da je većina  igrača  po prvi put igrala  Srpsku ligu, i samim tim uspeh je mnogo veći, jer je  cilj koji smo zacrtali pre početka sezone ostvaren, a to je da uplovimo u mirnu luku što se tiče rezultata i da afirmišemo mlade igrače.

Svedoci smo da imamo sigurno 6-7 dečaka koji su prošle godine igrali za omladinace, oni su  debitovali ove sezone i to je ono čemu ćemo težiti još više sledeće polusezone, jer nam je cilj da što pre uzmemo bodove koji će nam zagarantovati opstanak i samim tim bi mogli  još više mladih igrača da afirmišemo.

Cilj nam  je da zadržimo igrački kadar, veoma smo zadovoljni sa prikazanom igrom i zalaganjem svih fudbalera, tako da  ćemo u narednom periodu razgovarati sa svima.

S obzirom da je iza nas šest meseci dobrog rada mislim da ćemo u drugoj polusezoni biti još bolji i uigraniji i da je to još jedan od razloga da ne menjamo igrački kadar – istakao  je Darko Tošić sportski direktor  FK Radnički Zrenjanin.