Sport- Publika u Zrenjaninu  prilično je  popunila  Kristalnu dvoranu i ispratila pravu boksersku reviju,  izborni meč za ulazak u  reprezentaciju Srbije, pod nazivom „Selektor-Novinari“. Pre početka zvaničnog programa uručene su zahvalnice za doprinos i razvoj bokserskog  sporta.  Predsednik organizacionog odbora Zoran Protić, uručio je zahvalnice Saši Santovcu zameniku gradonačelnika, kao i Željku Malušiću koji pomaže bokserskom klubu Petrovgrad. Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin uručio je zahvalnicu legendarnom bokseru, Mirku Puzoviću, a za 53 godine aktivnog rada u boksu  priznanje je dobio i  trener Stevan Čizmić.

Dobitnici zahvalnica

 

 

Zrenjanin je sportski grad, kao što vidimo publika se uželela boksa. Ovakvi mečevi dosta doprinose bokserima da stiču iskustvo da bi na međunarodnoj sceni pokazivali  bolje rezultate. Večeras je izborni meč za ulazak u reprezentaciju, samo pobednici nam trebaju, jer pobede se ostvaruju u ringu, a ne van njega i zato će ovo biti česta praksa u Srbiji- rekao  je Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog saveza Srbije.

 

Veoma sam zadovoljan koliko je ljudi došlo i posetilo samu manifestaciju, zadovoljan sam kvalitetom boksa koji je prikazan. Drago mi je da vidim punu dvoranu i verujem da se boks ponovo vraća ne samo u našem  gradu već i u Srbiji- istakao je Milan Piperski trener reprezentacije Srbije i predsednik bokserskog kluba Petrovgrad.

Grad  Zrenjanin još jednom pokazuje da je grad koji voli sport, sjajna organizacija ispred bokserskog kluba Petrovgrad. Publika koja je večeras ovde prisutna jasno pokazuje volju i želju da gleda dobar boks. Želim ovom prilikom da se zahvalim i Bokserskom savezu Srbije koji je prepoznao Zrenjanin kao mesto  gde treba da organizuje ovaj spektakl – rekao je Saša Santovac zamenik gradonačelnika.

 

 

 

 

Selekcija novinara je ostvarila pobedu protiv reprezentacije Srbije rezultatom 12:10.

PAROVI:

Elita (seniori) –

Kategorija do 52 kg: Dušan Janjić vs Nemanja Gavrilović (Janjić predao)

Kategorija do 60 kg: Nikola Ristić – Aleksandar Naumovski 2:1

Kategorija do 69 kg: Petar Stošić – Nikola Živanović 3:0

Kategorija do 75 kg: Stefan Panić – Branko Gubaš 3:0

Kategorija do 81 kg: Filip Stanković – Saša Milovac 0:3

Kategorija do 81 kg: Nikola Stefanović – Geard Ajetović 1:2

Kategorija do 91 kg: Marko Docić – Nikola Vlahović 1:2

Mladi :

Kategorija do 52 kg: Rade Joksimović – Aleksandar Jovanović 3:0

Kategorija do 64 kg: Nenad Jovanović – Matija Tijanić 2:1

Kategorija do 69 kg: Miloš Obradović – Milan Branković 0:3

Kategorija do 69 kg: Zlatko Janjić – Dejan Dašić 0:3

Kategorija do 75 kg: Nikola Đuka – Aleksa Mitić 0:3