Zrenjanin- Praznična ponuda jelki! Rasadnik JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin (koji se nalazi u Radničkoj ulici bb, naselje Šumica) već dugi niz godina raspolaže sa više vrsta zimzelenog drveća, koje smo navikli da vidimo ukrašene u našim domovima, poslovnim prostorijama i po ulicama, a to su smrča (u narodu poznatija kao jelka), zatim Pančićeva omorika, prava jela, bodljikava smrča, srebrna jelka itd., i to po veoma povoljnim cenama.

Cene jelki ove godine kreću se od 1000,00 dinara do 2040,00 dinara u zavisnosti od visine i vrste jelke. U “Čistoćinom” Rasadniku jelke se prodaju isključivo sa busenom.

-Svaki kupac prilikom kupovine jelke dobiće najstručniju i najkompletniju preporuku o njenom čuvanju i negovanju iste tokom praznika, kako i gde da sačuva jelku tokom istih, kako da je zasadi u svom dvorištu da bi imala velike izglede da poraste u jedno pravo, lepo drvo u kom će naši cenjeni kupci uživati dugi niz godina. Da bi se jelka sačuvala u kućnim uslovima i kasnije uspešno zasadila, preporučuje se da se busen jelke, koja se inače drži u toploj prostoriji, svaki treći dan blago zalije odstojalom vodom kao i da se orošavaju četine (iglice), da ne bi dehidrirale. Nakon praznika jelka treba da se prenese u hladnije prostorije, da bi se adaptirala i posle par dana treba je zasaditi na pripremljeno mesto u bašti. Jelka se sadi na dubini busena- istakla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Sve dodatne informacije zainteresovani građani mogu dobiti putem telefona 023/562-107 ili u samom rasadniku radnim danima i subotom u periodu od 7.00-16.30 časova.