Potpisan ugovor za izgradnju 25 stanova u Kleku – gradnja počinje u aprilu

 

Kako je i najavljeno sredinom januara, prilikom svečanog useljenja zgrade u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, namenjene izbegličkim porodicama, potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji novog stambenog objekta u okviru istog Regionalnog stambenog programa. Objekat sa 25 stambenih jedinica gradiće se u Kleku, a ugovor o izvođenju radova potpisan je prekjuče u Beogradu.

Ugovor su potpisali v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dušan Kovačević i Vukajlo Babić, ispred Grupe ponuđača “Inobačka” d.o.o. Novi Sad, “Arhikom” d.o.o. Novi Sad i “BMC Connect” d.o.o. Novi Sad.

Vrednost ugovorenih radova iznosi oko 959.758 evra sa PDV-om, a početak radova na izgradnji stambene zgrade na lokaciji u Ulici Save Kovačevića u Kleku očekuje se u aprilu. Rok za završetak izgradnje je 330 dana.

Izgradnja stanova u Kleku deo je devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa. Cilj Regionalnog stambenog programa je trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.

Fotografija: Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru www.piu.rs

Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao implementacionom jedinicom Programa.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap