ZRENJANIN- Večeras je u Kulturnom centru Zrenjanina otvoren Likovni salon  Likovnog konkursa 30X30. Na otvaranju ovogodišnjeg salona o projektu, njegovom značaju i ciljevima govorili su Goran Marinković  direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Duško Radišić  pomoćnik gradonačelnika, mr Milutin Mićić  autor projekta.

Salon je otvorio Mirko Krlić predsednik odbora za kulturu i javno informisanje Narodne skupštine Republike Srbije. Svečano su proglašeni i najuspešniji učesnici konkursa.

Na  Likovni konkurs 30×30,  2107. godine  prijavilo se 240 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Argentine i Makedonije.

Žiri u sastavu: Ana Stanar, istoričarka umetnosti i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 23. 11. 2017. godine, radove 153 autora  i dodelio tri nagrade.

Dobitnik prve nagrade je  Vukašin Milović   za rad „Tragovi vremena“, druge nagrade  Miroslav Munižaba za rad „Epicentar“ a treće Marika Mihaljfi za rad „Ovde sam na sigurnom“.

Publika će imati priliku da pogleda najupešnije radove učesnika ovogodišnjeg konkursa do kraja godine.