ZRENJANIN- Odluka stupa na snagu 01. januara, svi potpisani ugovori o samoočitavanju između korisnika i preduzeća se stavljaju van snage a dosadašnji samočitači će za januar mesec, kao i ostali korisnici, na kućne adrese dobiti račun za usluge preduzeća. Obaveštenje poslato na adrese 4200 dosadašnjih samočitača.

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na sednici održanoj 22.12.2017. godine izglasali izmenu Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda koja se odnosi na brisanje čl. 31. Odluke koji je omogućavao korisnicima da sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ sklope ugovor o samoočitavanju vodomera i samouplati očitanog iznosa.

Brisanjem člana ukida se pomenuta mogućnost, a samim tim se od 01.01.2018. godine van snage stavljaju potpisani Ugovori o samoočitavanju između korisnika i preduzeća.

Razlog donošenja odluke je uvođenje sistema očitavanja i kontrole vodomera koji će se vršiti daljinski elektronskim putem.

Na adrese 4200 dosadašnjih samočitača poslato je obaveštenje o stavljanju van snage ugovora o samoočitavanju, sa objašnjenjem o načinu zaduživanja od januara meseca i obavezama korisnika do dobijanja prvog računa.

Dosadašnji samočitači za januar mesec 2018. godine neće sami uplaćivati potrošnju, već će za taj mesec biti zaduženi akontativno na osnovu prosečne uplaćene potrošnje u proteklom vremenskom periodu, a račun će im od strane preduzeća biti dostavljen početkom februara meseca.

Obaveza dosadašnjih samočitača je da do kraja 2017. godine očitaju svoje vodomere i tokom januara meseca izvrše uplatu za celokupnu potrošnju do očitanog stanja.

-Obaveštavamo ovim putem korisnike da će preduzeće, čim vremenski uslovi to dozvole, izvršiti kontrolno očitavanje vodomera svih dosadašnjih samočitača. Ukoliko se tom prilikom utvrdi da je uplaćeni iznos manji od očitanog stanja vodomera, utvrđena razlika biće korisniku fakturisana u celokupnom iznosu na prvom narednom računu rekao je Siniša Gajin, dipl.inž. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Svi dosadašnji samočitači koji žele da na računima za januar budu zaduženi na osnovu stvarne potrošnje, a ne akontativno na osnovu prosečne, potrebno je da nakon 20. januara očitaju stanje vodomera i najkasnije do 25. januara ta stanja jave na jedan od tri načina:

• pozivanjem jednog od brojeva telefona: 535-773, 530-344, 593-003 (od 7,30 do 13,30 časova)
• slanjem sms poruke na broj 064/811 60 99 (navesti: ime i prezime, adresu, stanje vodomera)
• slanjem mejla na sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (navesti: ime i prezime, adresu, stanje vodomera)
Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti putem besplatne korisničke info linije 0800/024-023, kao i na sajtu preduzeća www.vikzr.rs .

 

Rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin