Zrenjanin- U Baroknoj sali Gradske kuće danas je održan tradicionalni novogodišnji svečani koktel na kojem je dodeljeno najznačajnije  gradsko priznanje –  Nagrada grada Zrenjanina za 2017. godinu.

Na svečanom koktelu prisutne su bile bile brojne zvanice među kojima i  ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević, čelnici lokalne samouprave, pokrajinski sekretarijat, kao i  predstavnici javnog života grada.

Na samom početku nastupio je dečiji hor Kulturnog centra.

Komisija za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada Zrenjanina, nakon razmatranja prispelih predloga, dodelila je pet pojedinačnih i tri kolektivne “Nagrade Grada Zrenjanina”. Prestižnu nagradu  uručili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.

 

 

Dobitnici pojedinačnih nagrada:

Dr Milorad Rančić, dipl. mašinski inženjer, za dostignuća u mašinskoj tehnici, dugogodišnji naučno-istraživački rad i društveno angažovanje.

Viktor Nemeš, član Rvačkog kluba “Proleter” i reprezentativac Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Parizu i sportsku afirmaciju grada.

Kristijan Fris, član Rvačkog kluba “Proleter” i reprezentativac Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Novom Sadu i sportsku afirmaciju grada.

Adolfo Karlo Perosi, generalni direktor kompanije “Fulgar Ist” Zrenjanin, za doprinos privrednom razvoju grada i deset godina prisustva i ekspanzije u Zrenjaninu.

Mihael Vagner, generalni direktor kompanije “Drekslmajer Automotiv” Zrenjanin, za doprinos privrednom razvoju grada, poziciji kompanije kao najvećem izvozniku u regionu i povodom deset godina od osnivanja pogona i konstantne ekspanzije u Zrenjaninu.

Kolektivnu nagradu dobili su:

Novinsko-izdavačko preduzeće “Zrenjanin”; povodom 65. godišnjice poslovanja kao izdavača najtiražnijeg regionalnog nedeljnika u Srbiji i doprinosa informisanju žitelja grada Zrenjanina i srednjebanatskog regiona.

Mešoviti hor Pevačkog društva “Prepodobni Rafailo Banatski” Zrenjanin; povodom osvajanja najvišeg priznanja na manifestaciji “Mokranjčevi dani”, dugogodišnjeg doprinosa afirmaciji grada Zrenjanina i nastavka negovanja bogate horske tradicije grada.

 

Stonoteniski klub invalida “K2” Zrenjanin; povodom osvajanja tri medalje njihovih takmičara na Evropskom prvenstvu u Ljubljani i za sveukupnu afirmaciju sportista i osoba s invaliditetom.

Dobitnicima “Nagrade Grada Zrenjanina” je, u skladu sa Odlukom o ustanovljenju Praznika grada, nagrada, javnih priznanja i zvanja počasnog građanina grada Zrenjanina, pored priznanja u vidu Povelje, dodeljena i novčana nagrada.