Zrenjanin-Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić tokom posete zrenjaninskoj bolnici govorila je  o rešavanju višedecenijskog  problema sa pijaćom vodom.

-Pijaća voda u Zrenjaninu je veliki problem, dobra vest je  da je fabrika završena, postoji problem u zakonu o komunalnim delatnostima da privatna kompanija ne može da se bavi uslugom prečišćavanja vode, iako i dalje vodovod doprema vodu korisnicima. Tu jeste začkoljica u zakonu, ali  u ovom trenutku verovatno je da će grad Zrenjanin morati da preuzme fabriku, da se dogovori oko komercijalnih uslova. Vlada republike Srbije,  i  svakako Pokrajinska Vlada će pružiti svu moguću podršku gradu Zrenjaninu da se taj problem što pre reši i da građani dobiju uslugu koju čekaju već decenijama- rekla je Ana Brnabić.

Sinoć je bio gradonačelnik Janjić kod mene u Vladi, razgovarali smo o ovom problemu, konsultovala sam se ministrom Lončarom i ministrom Nedimovićem, jer sam prvo mislila da je problem u zakonu o vodama, ali nije, to je zakon o komunalnim delatnostima i on je potpuno jasan. Prečišćavanje vode ne može da radi privatni partner, dakle to će morati da radi grad Zrenjanin i u tom smislu će morati da preuzme tu fabriku -istakla je predsednica Vlade Republike Srbije i dodala: Gradonačelnik je pričao sa bankom koja je kreditirala investitora, razgovarao je sa investitorom oko najboljeg modela, tražimo najbolji finansijski model da se to uradi, ali kako god bilo ovaj problem mora da se reši. Na korak smo od potpuno ispravne vode za piće, tako da šta god trebe da se uradi uradićemo da bi se dobile potrebne dozvole.