ZRENJANIN- U javnosti se pojavljuju dezinformacije vezane za fabriku vode u Zrenjaninu, po kojima fabrika vode ne može da isporuči pitku vodu u skladu sa važečim pravilnikom, ne ispunjava i druge uslove za rad osim nezakonite zabrane Ministarstva zdravlja, a naše preduzeće ne može po zakonu da prečišćava vodu po ugovoru sa JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin.

Medijima koji se bave ovom temom dostavljamo sledeću dokumentaciju: kompletne analize vode u fazi probnog rada na izlazu iz fabrike, zatim mišljenje komisije za tehnički prijem objekta kojim se daje dozvola za probni rad i na kraju najbitnije delove pismenog tumačenja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u čijoj nadležnosti je obavljanje svih komunalnih delatnosti, gde jasno piše da mi možemo da čistimo vodu po ugovoru sa JKP i da se to ne smatra snabdevanjem stanovništva vodom za piće.

Smatramo da je sada vreme da novinari koji zaista iskreno rade svoj posao, upere svoje mikrofone i pitanja odgovornima u ministarstvu zdravlja sa pitanjem zašto odbijaju da izvrše sanitarni nadzor nad fabrikom koja je definitivno spremna za rad, i zašto to obrazlažu tvrdnjom koja spada u nadležnost drugog ministarstva, a koje je već pismeno potvrdilo da ministarstvo zdravlja ima potpuno pogrešan zaključak? Fabrika zbog toga ne radi, građani ne piju zdravu  vodu, oprema propada, grad i republika se suočavaju sa totalnom štetom u vrednosti investicije i izgubljene dobiti invetstitora, a ministarstvo zdravlja uporno ćuti i nastavlja da ugrožava javno zdravlje govoto 100.000 ljudi?

-Argumenat da privatno preduzeće ne može da snabdeva vodom za piće definitivno ne stoji, jasno je da mi to i ne radimo i da prečišćavanje vode po ugovooru sa JKP-om možemo da radimo. To potvrđuje nadležno Ministarstvo. Ima li neki drugi razlog da nam se zabrani rad?
Imamo pravo na objašnjenje i očekujemo da se konačno neko iz Ministarstva zdravlja izjasni po ovom pitanju- istakao je Nenad Obradović  direktor Gruppo Zilio doo Beograd.

Analiza vode:

Analiza 12.09.2017.

Nalaz komisije:

nalaz komisije