Sport- Minulog vikenda u Samoboru održan je „Gran pri Hrvatske“ u karateu za uzrast kadeta (14 i 15 godina), juniora (16-17) i mlađih seniora (18-20).  Karatistkinja  Marina Radičević (Zadrugar Lazarevo)  u kategoriji mlađih seniora osvojila je zlato, dok je Anja Milovanović (Karate klub Zrenjanin) u  kategoriji juniora do 59 kg osvojila srebro.

Marina Radičević redom je pobeđivala takmičarke iz Mađarske, Makedonije i Luksemburga, da bi u finalu savladala još jednu predstavnicu Mađarske.

Anja Milovanović je do finala pobedila dve Italijanke, takmičarku iz Luksemburga i Hrvatske, da bi u finalu izgubila nakon sudijske odluke od drugarice iz reprezentacije Ivane Perović.

Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 1750. takmičara i takmičarki iz 22. države i 214 klubova.  Orlići  su se iz Hrvatske vratili sa 16 medalja, od toga pet zlatnih, sedam srebrnih i četiri bronzane. Selektor zadužen za borbe i stručni koordinator Karate federacije  Srbije Goran Šćepanović,  boravio je na turniru i istakao da je itekako zadovoljan rezultatima i naglasio da je turnir odlično poslužio kao dobar test pred Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koji će se od 2. do 4. februara održati u Sočiju.