Pokrajinska vlada opredelila je sredstva u ukupnom iznosu od 1,931 milijardi dinara za realizaciju 36 projekata u Vojvodini, u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti.  Među tim projektima je i rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu, i u okviru nje izgradnja najsavremenije atletske staze, pratećih sadržaja i rasvete. Vrednost investicije u Zrenjaninu je 120.777.243 dinara. 

Ugovor o dodeli sredstava putem javnog konkursa u oblasti razvoja sporta – Rekonstrukcija atletske staze u Zrenjaninu potpisali su danas u Novom Sadu gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović podsetio je da je konkurs za dodelu sredstava raspisan prvog januara ove godine.

-To je značajno jer smo tokom januara uspeli da pripremimo značajne investicije, ukupno 2,3 milijarde dinara, imajući u vidu novac koji ulaže Pokrajinska vlada i koji će obezbediti lokalne samouprave. Započećemo mnogo toga, pre svega u delu saobraćajne, komunalne infrastrukture i realizacije svih potreba opština i gradova koji su konkurisali za sredstva na ovom konkursu- rekao je Mirović i podsetio na neke od projekata koji će se realizovati već narednih nedelja, koji nisu u vezi sa ovim konkursom, a značajni su za celu Vojvodinu.

-Dosta sredstava smo ulagali u sportsku infrastrukturu, pre svega iz gradskog budžeta i fondova prekogranične saradnje, a sada, evo, već u prvom mesecu ove godine 120 miliona iz pokrajinskog budžeta stiže za rekonstrukciju našeg Gradskog stadiona. Uradiće se velika atletska staza sa tartan podlogom, propratni sadržaji i konačno će stadion dobiti i rasvetu. Zajedno s halama “Medison” i “Kristalnom dvoranom”, na ovaj način zaokružujemo sportski kompleks u Karađorđevom parku. Krećemo s raspisivanjem tendera i očekujem vrlo brzo i početak radova na stadionu- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.