Obaveštavamo javnost da smo 29/12/2017 godine posle šest (6) pokušaja da stupimo u kontakt sa predsednicom Vlade Srbije, podneli tužbu protiv Ministartsva zdravlja. Iako smo pokušali da na prijateljski način napravimo dogovor da se povuče rešenje izdato od strane Ministarstva u tome nismo uspeli.

U čijem je interesu da fabrika vode ne radi i da građani Zrenjanina ne dobiju čistu vodu posle 14 godina?

Neshvatljivo je da Vlada Srbije ne rešava problem nastao dijametralno suprotstavljenim mišljenjima I tumačenjima Zakona kao i to koje su njihove nadležnosti. Čak ni na dopis naših inostranih partnera koji su ulozili 3,5 mil evra u ovaj posao nema odgovora Premijerke. Posle gotovo 5 meseci nerada investitor je, ne svojom krivicom, pretrpeo ogromne gubitke koji se svakim danom uvećavaju zbog potpune nezainteresovanosti administracije da ovo pitanje reši.

 

Investitor je uložio sopstvena sredstva kao i sredstva iz kredita ERSTE Banke u izgradnju fabrike na raspis javne nabavke JKP VIK Zrenjanin. Javnu nabavku je odobrila Direkcija za javne nabavke kao i sama Vlada Srbije izdavši AOFI garanciju da bi ta ista Vlada sada zatvorila oči i uši na rešenje Ministarstva zdravlja da investitor ne može da se bavi delatnošću prečišćavanja vode i pored toga što Ministarstvo Gradjevinarstva pod čijom su nadležnosti komunalne delatnosti, napisalo da može. Kakav je ovo signal za strane i domaće investitore?

 

Neshvatljivo je da Ministarstvo zdravlja čija je dužnost da vodi brigu o zdravlju svih građana (uključujući i građane Zrenjanina), tumačeći zakon kako oni žele, ne dozvoljava da se pitka čista voda posle 14 godina pojavi na česmama građana, već radije zadržava zabranu i mimo pozitivnog rešenja drugog Ministarstva. Pa šta je preče zdravlje ili administartivne zavrzlame?

 

Nadležnima u Vladi Srbije kao i u Gradu smo uputili dopis da je nakon 3 meseca stajanja oprema koja je veoma osetljiva na temperaturne razlike (keramički filteri, membrane reverzne osmoze kao i jonoizmenjivačka smesa) u režimu kada postrojenje ne radi u opasnosti da se trajno uništi/ošteti, čime bi se izazvale nesagledive posledice i višemilionska šteta.

 

U međuvremenu je ambasador našeg ino partnera zatražio sastanak sa predsednikom Vučićem kako bi mu predstavio problem i zatražio brzo reagovanje i rešavanje nastalog problema koji je nastao ne zaslugom investitora već drugih činilaca.

 

Predloženo je održivo rešenje Gradskim vlastima i nadamo se da će se to najkasnije u  toku sledeće nedelje rešiti. Na Gradskim vlastima je sada da pokažu da mogu sami da odluče(da postave interes gradjana ispred politike) i da ovo pitanje reše i da gradjanima najzad poteče pitka voda u roku od 3 dana od dana postignutog dogovora. Ukoliko do dogovora ne dođe,ne vidimo drugi način već da pokrenemo tužbu protiv nadležnih i na taj način zaštitimo svoja prava i imovinu-istakao je Nenad Obradović direktor Gruppo Zilio doo Beograd.