Politika- Nastavljajući redovne aktivnosti, obilazeći mesne odbore po naseljenim mestima u optini Zrenjanin, dobili smo informacije da se u nekoliko naseljenih mesta apoteke zatvaraju, ili će biti zatvorene.

Žitelji Aradca, Mihajlova, Knićanina, Farkaždina i Jankovog Mosta, od Nove godine su bez mogućnosti da do medikamenata dođu u svom mestu. Da bi do lekova došli, moraju da putuju u 20-30 kilometara udaljeni Zrenjanin.

Meštani poručuju da nisu građani drugog reda i da im je život već dovoljno težak, te da ih se vladajuće garniture sete samo pre izbora u kampanji, kada im pričaju šarene laže i da posle toga, apsolutno zaboravljaju ljude iz naseljenih mesta, što će nas ovakavim trendom i demografskom strukturom dovesti do toga da se sela potpuno isprazne, a njim se možda usele migranti. Da li je to deo plana vladajućih struktura ?

S druge strane u gradskim mesnim zajednicama građani nas pitaju za sudbinu fabrike vode. Kada će se napokon osposobiti i pustiti u rad.

Čudno je da Zrenjanin ima jednu od najsavremenijih fabrika za prečišćavanje vode, ali Zrenjaninci pijaću vodu i dalje nemaju.

Taman kad je krajem prošle godine puštanjem u rad ove fabrike taj problem trebalo da bude rešen, stigla je zabrana za njen rad.
Na pomolu je novo rešenje problema. Stanovnici najvećeg grada srpskog dela Banata malo kome veruju, osim sopstvenim slavinama, i kanisterima ispred kuća i stanova.
Ovoga puta ne veruju u obećanje da će birokratski problem u vezi sa puštanjem u rad fabrike za prečišćavanje vode biti rešen, a iz česmi poteći pijaća voda.

Nadamo se da će se ovaj višedecenijski problem na kraju rešiti i da će u 21. veku i Zrenjaninci popiti koju kap zdrave pijaće vode.

Srpska demokratska stranka ovim prilikom želi da svim građanima Opštine Zrenjanin, kao i svim građanima Srbije čestita praznik Dan državnosti: Sretenje Gospodnje.
Nadamo se da će se u skorije vreme pojaviti novi Karađorđe, koji će povesti srbski narod, putem svojih slavnih predaka i vratiti ponos i dostajanstvo- rekao je Darko Vujčin predsednik srednjebanatskog odbora Srpske demokratske stranke