Zrenjanin- Njegova ekselencija ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović posetio je juče Zrenjanin. U Gradskoj kući održao je sastanak s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, a u nastavku posete obišao je gradske ustanove kulture – Narodno pozorište “Toša Jovanović” i Narodni muzej.

U delegaciji ambasade Crne Gore bili su i generalni konzul Miodrag Karankaš i ministar savetnik Vule Tomašević, a sastanku su prisustvovali i načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović i pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Dragan Ćapin.

Posetu ambasadora Crne Gore gradonačelnik Janjić ocenio je drugačijom od posete diplomatskih predstavnika dalekih zemalja, jer je u pitanju bratska država, s kojom nas mnogo toga vezuje.
“To smo naglasili i na današnjem sastanku, čije je tema bila saradnja, i privredna i sportska i kulturna. Ona je razvijena između Srbije i Crne Gore, a mi bi voleli da bude i između grada Zrenjanina i nekog crnogorskog grada, tako da je, između ostalog, i to bila tema današnjeg sastanka. Konkretnija saradnja biće sigurno i u oblastima koje smo naveli, a primer dobre sportske saradnje je i učešće kadetske reprezentacije Crne Gore na predstojećem velikom košarkaškom turniru u našem gradu.”

Ambasador Mićunović zahvalio je gradonačelniku Janjiću na ostvarenoj prijateljskoj, bratskoj komunikaciji i otvorenom razgovoru, koji doprinosi ukupnim odnosima Crne Gore i Srbije, koji su sve bolji.
“Više se ne vraćamo u one periode koji su komplikovali naše relacije u poslednjih dvadeset godina. Poslednje tri-četiri godine su najpovoljnije i najuspešnije između naših zemalja. Važno je kada sve svoje resurse stavite na raspolaganje, bez ostatka, od privrednih do kulturnih i kada stavite na raspolaganje najbolju volju da se na tim poljima nešto ubuduće radi”, kazao je ambasador i dodao da je Zrenjanin ozbiljan i velik prostor, sa značajnom istorijskom, kulturnom, privrednom tradicijom. Preneo je želje rukovodstvu grada Zrenjanina da nastavi da razvija i širi privredu, ekonomiju, kulturu i turizam.

“Na tom polju, ono što je do Crne Gore, rekli smo danas da neće biti nikakvih prepreka za svaku inicijativu koja bi stigla iz Zrenjanina, od zvanične politike, od privrednika. Sigurni smo i da sa područja Zrenjanina, velikog i uglednog grada, ima interesa da ova saradnja bude uspešna i pozivamo sve koji žele da ulažu, ravnopravno kao i građani Crne Gore i iskoriste mnoge benefite koje nudimo”, naglasio je ambasador Crne Gore nakon jučerašnjeg sastanka u zrenjaninskoj Gradskoj kući.

 

Izvor:zrenjanin.rs