Zrenjanin- Osmi dečiji festival „Uskršnje jaje“ održan je danas na Trgu slobode.

Organizatori su za mališane pripremili niz zanimljivih igrica, pažljivo biranih u skladu sa starosnom dobi takmičara uz brojne nagrade.

Bilo je tu trke u džakovima, sakupljanja šargarepa, uskršnje gnezdo, lavirint, lov na jaja, nošenje jaja u kašici, najlepše uskršnje jaje…

Plasmani su bili u potpuno drugom planu, jer je cilj pre svega bilo druženje, igra i zabava. Svako dete koje je učestvovalo dobilo je neki poklon pažnje.

Veliko jaje visine 180cm, oslikano motivima našeg kraja.

Deca su imala priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama (i to uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista), ali i da učestvuju i u likovnim i kreativnim radionicama, da posete uskršnji vašar…

Postavljen je teren za takmičenje dece mlađeg uzrasta i još jedan namenjen takmičenju starije dece.

Neke od takmičarskih disciplina su: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa, a pomenuti sadržaji će biti propraćeni i izložbom radova sa likovnog konkursa.

 

 

Uskršnje gnezdo, uskršnji lavirint i kuglana.
U okviru manifestacije „Uskršnje jaje“ ispred zgrade Vodotornja održana je i Dečja pijaca na kojoj su najmlađi prodavali: garderobu, udžbenike, knjige i igračke, kao i predmete koje su sami napravili.
Dečju pijacu organizovala je Unija poslodavaca – Sekcija za žensko preduzetništo.
Manifestacija „Uskršnje jaje“ je osmišljena tako da obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona.

Festival je organizovan od strane udruženja „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i kompanija Gomex.

„Cilj manifestacije je da  obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona“, ističu organizatori festivala.