Međunarodni Sajam pčelarstva i opreme „Pčela fest“ biće održan 25.marta sa početkom u 9 časova u Melencima. Ovu manifestaciju tradicionalno već četiri godine organizuje Udruženje pčelara „Rusanda Melenci“.
Od prošle godine je uključena i Turistička organizacija Zrenjanin. Prema rečima Milana Popova, predsednika Udruženja  očekuje nas preko 60 učesnika iz naše zemlje i inostranstva. Tradicionalno, tu su gosti iz Rumunije, zatim iz Crne Gore, Hrvatske i Hercegovine.
„Očekujemo preko 2000 posetilaca na centralnom trgu koji će imati priliku da pogledaju i kupe pčelarsku opremu, proizvode od meda, zatim proizvode domaće radinosti i da pogledaju takmičenje u žićenju radova. U Domu kulture u Melencima svečano otvaranje će biti u 11 časova nakon rezanja kolača posle liturgije u centru. Na sajmu će nastupiti  KUD „Melenci“ i deca iz vrtića  sa svojim programom, zatim će  o pčelinjim proizvodima u ishrani i njihovoj  lekovitosti govoriti dr Živka Vlajković. Posle kojeg će prof. dr Ivan Pihler održati stručno predavanje  namenjeno pčelarima“-kaže MIlan Popov.
 
Kuma imena manifestacije „Pčela fest“ Vesna Bugarin , saradnik za promociju i razvoj turizma Turističke organizacije istakla je da je ovo afirmacija ruralnog turizma koji je sve popularniji kod nas. Posetioci će imati priliku da upoznaju i Bnaju Rusandu kao i folklor i stare zanate.
„Zrenjanci će u subotu zahvaljujući „Železnici Srbije“ moći da besplatno vozom odu za Melence. Voz kreće u 07.30 h sa glavne železničke stanice. Po dolasku će se prvo obići Banja Rusanda a potom se nastavlja druženje na Sajmu“-  izjavio je prilikom posete Melencima Jaroslav Stevanov, saradnik za turizam TO „Zrenjanin“.