Zrenjanin- Izložba radova Višnje Petrović  „Beleške o katastrofama“ biće otvorena u petak, 9. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova.

Višnja Petrović radi u mediju crteža, skulpture i fotografije, posebno interesujući se za fenomen linije u dve i tri dimenzije i funkciju linije u definisanju fizičkih i matematičkih fenomena. Posle istraživanja pravolinijskih gometrijskih struktura Višnja Petrović u zadnjoj deceniji, stvaranja svojih radova, ispituje zakrivljene topološke geometrijske strukture polazeći od lineranih predstava teorije katastrofe. Izložba se sastoji od crteža u metalu i crno belih fotografija.

Autorka je rođena 1960. u Novom Sadu. FLU u Beogradu, odsek slikarstvo, završila je 1984. Magistrirala je na istom fakuletu i odseku 1987. Na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, zaposlena je od 1993. Trenutno radi kao redovni profesor. Član je ULUV-a. Njeni radovi nalaze se u više kolekcija u Srbiji i Švajcarskoj. Izlagala je na više samostalnih i preko stotinu kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je tri likovne nagrade.