Zrenjanin- Kao društevno odgovorna kompanija, NIS je u okviru programa „Zajednica zajedno“, podržao nabavku savremene opreme i modernizaciju košarkaških terena KK Proleter-Naftagas iz Zrenjanina. Rezultati projekta pod nazivom „Unapređenje zrenjaninske košarke“ čiji je osnovni cilj poboljšanje uslova za bavljenje ovim sportom, predstavljeni su danas u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

NIS u okviru svojih društveno odgovornih projekata posebnu pažnju posvećuju razvoju sporta i promociji sportskih vrednosti i na ovaj način je želeo da doprinese afirmaciji košarke u Zrenjaninu i uključivanju većeg broja sportista iz svih takmičarskih kategorija, uključujući i najmlađe.

 

Svečanom događaju prisustvovali su direktor Bloka „Servisi“ NIS-a Valerij Proskurin, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnici KK Proleter-Naftagas.

Svečanost povodom prezentacije dostignuća projekta okončana je održavanjem revijalne utakmice kadeta i dece iz zrenjaninskih osnovnih škola čime je još jednom ukazano na značaj ulaganja  u sport i promocije zdravih načina života u lokalnim zajednicima što je jedan od strateških ciljeva kompanije NIS.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Grada Zrenjanina, zahvalio je kompaniji NIS na saradnji i podršci:

 

„Grad Zrenjanin mnogo ulaže u sport i grad je koji je poznat po sportistima i po velikim takmičenjima. Prethodnih godina uspeli smo da napravimo četiri nove školske sale. Završili smo renoviranje Kristalne dvorane, koja je spremna da dočeka velika takmičenja. Srbija će biti domaćin Ženskog evropskog prvenstva u košarci, a jedan od gradova-domaćina je i Zrenjanin. Drago mi je da imamo prijatelje kao što je kompanija NIS koja hoće da nam pomogne i nadamo se da će se naša uspešna saradnja nastaviti“, rekao je Janjić.

Valerij Proskurin, direktor Bloka „Servisi“, rekao je da je NIS ponosan jer je bio deo ovog projekta.

„Kao društveno odgovorna kompanija, NIS sve aspekte svog poslovanja podređuje odgovornom odnosu prema zajednici u kojoj posluje. Na taj način dokazujemo našu spremnost da prepoznamo potrebe lokalne zajednice i radimo na unapređenju kvaliteta života u opštinama i gradovima u kojima kompanija posluje. Zajedno sa našim partnerima iz Grada Zrenjanina, doprinosimo razvoju grada i okoline, a podrškom koju smo pružili ovom projektu pokazujemo da ostajemo posvećeni poboljšanju uslova života u različitim segmentima društvene odgovornosti“, rekao je Valerij Proskurin.

Program društveno odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“ NIS uspešno realizuje već devet godina zaredom, a do sada je podržano više od 900 projekata vrednih preko milijardu dinara koji su doprineli unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje. Tako je u skladu sa potrebama Grada Zrenjanina, NIS konkursom u 2017. godini podržao četiri projekta u oblasti sporta u čiju je realizaciju kompanija uložila gotovo 13 miliona dinara. Sportski savez Grada Zrenjanina dodelio je kompaniji NIS u februaru 2018. godine nagradu «Sponzor-donator 2017.» kao društveno odgovornoj kompaniji koja dugi niz godina, na različite načine, podržava sportske projekte, udruženja i pojedince sa teritorije Grada Zrenjanina.