image description

Zrenjanin-Međunarodni turnir u košarci za kadete „Petrovgrad Basketball U16 Cup 2018“ održaće se i ove godine u periodu od 16. do 18. marta u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Uz učešće zvučnih imena evropske košarke, poput Real Madrida, Fenerbahčea, Lokomotive Kuban i drugih, utakmice će, kao i prethodne tri godine, obilovati košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju će demonstrirati dečaci uzrasta do 16 godina koji se već nalaze pred vratima seniorskih ekipa svojih klubova.  

Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu predstavili učesnike turnira i najavili njegov humanitarni karakter. Ovog puta, celokupan prihod od ulaznica, koje će biti na bazi dobrovoljnog priloga, ići će Udruženju „Zajedno za život“, koje pomaže deci u procesu lečenja u zemjli i inostranstvu.

image description

Javnosti su se obratili direktorka OSŠ „9. maj“ Zrenjanin Snežana Vukić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, osnivač Udruženja „Zajedno za život“ Jovan Simić, marketing menadžer kompanije GOMEX Nedeljko Golušin  i promoter turnira, košarkaš Petar Lambić.

Organizatori su najavili pravi „praznik košarke“ tokom vikenda od 16. do 18. marta, a neće izostati ni revijalna utakmica đaka Osnovne i srednje škole „9. maj“ sa gostujućim košarkašima, kao i uvek atraktivna takmičenja u šutiranju „trojki“ i „zakucavanju“. Na ovogodišnjem turniru pored domaćih ekipa Petrovgrada i Partizana učestvovaće ekipe: Real Madrid (Španija), Lokomotiva Kuban (Rusija), Stela Azura (Italija), Fenerbahče (Turska), kadetska reprenzetacija Crne Gore i kadetska reprezentacija Rumunije. Pred Zrenjanincima će igrati u dve takmičarske grupe od po četiri ekipe, po bod sistemu, a potom poslednjeg dana za ukupan plasman. Najbolje ekipe iz obe grupe odigraće finalnu utakmicu u nedelju, 18. marta od 21h.

Više informacija o Međunarodnom košarkaškom turniru „Petrovgrad U16 Basketball Cup Zrenjanin“ možete potražiti na oficijelnoj FB stranici.