Zrenjanin- Komedija „Krčmarica Mirandolina“ odigrana je  sinoć pred punom salom Kulturnog centra i oduševila zrenjaninsku pupliku. U predstavi beogradskog pozorišta „Boško Buha“ u naslovnim ulogama bili su Katarina Žutić i Andrija Milošević.

 

Predstava „Krčmarica Mirandolina“, nastala je na tekst Karla Goldonija u režiji Juga Radovijevića, a produkciju komada potpisalo je pozorište “Boško Buha”.

Mirandolina je priča o neodoljivoj krčmarici, o ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih , sukobljava, dovodi ih do ruba egzistencije, do emotivnih slomova. Priča o dominantnom ženskom principu, o snazi ženske senzualnosti i erotike, o snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca. Mirandolina predstavlja ženu koja koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona to sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu.

 

Andrija Milošević je pre početka predstave u razgovoru sa novinarima istakao da publika uvek bude oduševljena kada prvi put gleda predstavu „Krčmarica Mirandolina“.

-Karl Goldoni je još uvek prijemčiv celoj svetskoj populaciji zato što su to teme koje su klasične, a tekst je napisan tako da glumcima prija i ko zna da igra komediju može da izvede da predstava traje deset kodina, baš kao i ova koja je u pozorištu Boško Buha postala jedna od najboljih predstava koju je ovo pozorište napravilo- rekao je Milošević.

Katarina Žutić naglasila je da se glumci divno zabavljaju izvodeći predstavu „Krčmarica Mirandolina“ i da rezultat toga bude oduševljena i zadovoljna publika.

 

U predstavi glume i Goran Jevtić, Nenad Nenadović, Andrijana Oliverić, Jelena Trkulja, Uroš Jovčić i Igor  Damnjanović.