Zrenjaniin- Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, najstariji pozorišni festival u regionu, održaće se ove godine po 68. put. Posle nekoliko godina pauze, domaćini su mu ponovo Zrenjanin i Narodno pozorište „Toša Jovanović”. Najbolje u vojvođanskoj pozorišnoj produkciji videćemo od 23. do 29. aprila.

Ovo je najavljeno na konferenciji za novinare u zdanju Skupštine Grada Zrenjanina, gde je potpisan i ugovor o sponzorstvu između pozorišta i kompanije Gomex kao pokrovitelja festivala.

U svom obraćanju direktor pozorišta Ivan Francuski je predstavio osnovne odrednice ovogodišnje selekcije i pozvao ljubitelje teatra da posete festival.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin kao sredina prepoznat kao stecište kvalitetnih kulturnih sadržaja što je nesumnjivo posledica napora lokalne samouprave da održi i unapredi gradsku infrastrukturu namenjenu baš održavanju ovakvih programa. Sa druge strane podsetio je i na to da je Zrenjanin sredina sa ogromnom tradicijom i sjajnom publikom za ovu vrstu teatarskog izraza.

Goran Kovačević, direktor kompanije Gomex je izrazio posebno zadovoljstvo što je naša kompanija već uveliko viđena kao društveno odgovorna firma koja sa zadovoljstvom ulaže sredstva u kulturu a posebno u pozorišna dešavanja.

Kao višegodišnji pokrovitelj pre svega Narodnog pozorišta u Zrenjaninu zatim Sterijinog pozorja, Šabačkog pozorišta i od skora asocijacije ASSITEJ za unapređenje teatarskog izraza za decu i mlade, potpuno je prirodno što smo sa ponosom ušli i u projekat sponzorisanja ovog prestižnog festivala – izjavio je Kovačević.