Zrenjanin- Javno komunalno preduzeće  „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin organizuje u školskoj 2017/2018. godini, drugi ciklus „Eko kviza“ na temu „Prljavo ili čisto nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda osnonvih škola na teritoriji grada Zrenjaniina i naseljenih mesta.

-Cilj „Eko- kviza“ je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Želja nam je je da svi zajedno uradimo nešto korisno i edukativno za naše najmlađe sugrađane. Ideja za organizovanje „Eko-kviza“ potekla je u saradnji sa JKP  „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i JKP  „Čistoća i zelenilo“ iz Beograda, a pozitivne strane ovog vida edukacije prepoznali su mnogi gradovi širom Srbije. – rekao je Zoran Protić direktor JKP „Čistoća i zelenilko“ Zrenjanin.

 

 

-Za ovogodišnje takmičenje prijavilo se dvanaest škola, od toga šest ia naseljenih mesta (Kleka, Farkaždina, Lukićeva, Orlovata, Banatskog Despotovca i Lazareva) i šest škola iz grada („2. oktobar“, „Dositej Obradović“, Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Cvijić“, „P.P. Njegoš“ i „Žarko Zrenjanin“. Ispred svake škole nastupa će ekipa od po četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda, a najbolje učenike „Eko-kviza“ JKP „Čistoća i zelenilo“ obezbedilo je nagrade“- rekla je Danijela Tančić referent marketinga JKP „Čistoća i zelenilo“.

Po završetku opštinskog takmičenja sledi polufinale republičkog takmičenja koje će  biti održano 10. maja u Beogradu i na njemu će se pored učenika pobedničke škole iz Zrenjanin, takmičiti učenici škola iz Beograda, Vranja, Vršca, Gornjeg Milanovca, Petrovca na Mlavi, Soko Banje i Prokluplja. Nakon polufinala, sledi republičko takmičenje koje će biti održano u Zrenjaninu 25. maja i na njemu će učestvovati četiri škole koje budu ostvarile njabolji rezultat na polufinalnom takmičenju.