Sport- U “sportskom delu” osnovne škole “Jovan Dučić” u Kleku danas je održana svečanost na kojoj je ozvaničen završetak radova na Centru za treniranje odbojkaša, realizovanih u okviru programa kompanije NIS – “Zajednici zajedno”. Kompanija NIS, kao društveno odgovorna kompanija, nastavila je da doprinosi razvoju sporta u Zrenjaninu i u saradnji sa Odbojkaškim klubom “Klek Srbijašume” podržala izgradnju Centra za treniranje odbojkaša u Kleku.

 

Otvaranjem ovog prostora, čiji je završetak izgradnje NIS podržao sa 3 miliona dinara, naselje Klek i grad Zrenjanin dobili su modernu dvoranu u kojoj će profesionalni sportisti imati mogućnost da kvalitetno treniraju i razvijaju svoje talente. Centar je takođe namenjen i deci školskog uzrasta, sportskim klubovima, kao i rekreativcima. Kompanija NIS prepoznala je značaj ovog projekta i podržala ga u okviru programa “Zajednici zajedno” želeći da doprinese razvoju amaterskog i profesionalnog sporta, ali i promociji zdravog načina života i pravilnog razvoja mladih.

Klek je jedna od vodećih sredina u odbojkaškom sportu ne samo na teritoriji Zrenjanina i Banata, već i na nivou Srbije i nije potrebno posebno isticati koliko je odavde poniklo naših vrhunskih odbojkaša i reprezentativaca. Centar za treniranje odbojkaša koristiće ne samo sportistima iz dva odbojkaška kluba iz Kleka, već i svim učenicima osnovne škole “Jovan Dučić” za nastavu fizičkog vaspitanja i zdravstveni razvoj, ali i drugim stanovnicima Kleka zainteresovanim za bavljenje sportom i fizičkim aktivnostima.

Svečanom otvaranju Centra prisustvovali su, između ostalih Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Valerij Proskurin, zamenik generalnog direktora i direktor Bloka “Servisi” NIS-a, kao i predstavnici Odbojkaškog kluba “Klek“.

Obraćajući se predstavnicima medija i prisutima na današnjoj svečanosti, gradonačelnik Janjić istakao je značaj ne samo ovog, već i svih drugih projekata koje se svake godine u našem gradu finansiraju iz sredstava Naftne industrije Srbije.
“Koristim ovu priliku i da se zahvalim ljudima koji vode NIS, koji su je postavili tako da bude društveno odgovorna kompanija, da pomaže lokalne sredine. To je možda malo drugačije od onoga kako neke druge firme finansiraju sportske klubove u Srbiji, ovde su u pitanju konkretni projekti. Pre nekoliko nedelja videli smo kako izgledaju novi, licencirani koševi koji će nam služiti za velika takmičenja u našoj “Kristalnoj dvorani”, danas otvaramo trenažni centar za odbojkaše, još dva projekta su podržana u ovoj godini i mi s puno dobrih razloga i zadovoljni očekujemo nastavak saradnje sa NIS-om”, rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Valerij Proskurin, zamenik generalnog direktora i direktor Bloka “Servisi” NIS-a, istakao je izuzetno dobru saradnju s gradom Zrenjaninom i gradonačelnikom Janjićem, koja je ove godine potvrđena realizacijom četiri sportska projekta u okviru programa “Zajednici zajedno”, u ukupnom iznosu od 13 miliona dinara.
“Naša saradnja traje već devet godina, tokom kojih je do sada je podržano 139 projekata u ukupnom iznosu od 109 miliona dinara koji su unapredili i poboljšali uslove života stanovništva u gradu Zrenjaninu. Nastavljamo s tom saradnjom, dalje ćemo ulagati i investirati, to je u srži koncepcije naše kompanije, pomagaćemo lokalne zajednice i njihove projekte usmerene ka deci, omladini, ka razvoju sporta”, naglasio je Proskurin i dodao da se odabiru predloženih projekata za realizaciju pristupa veoma odgovorno, procenjuje se njihov značaj i razmatraju se zajedno s predstavnicima lokalnih zajednica, pre nego što se donesu odluke koji će se projekti podržati.

U znak zahvalnosti i sećanja na današnji događaj, gradonačelnik Janjić je direktoru Proskurinu predao prigodan i simboličan poklon – odbojkašku loptu s potpisima naših proslavljenih reprezentativaca Vladimira i Nikole Grbića.

Oduševljenje zbog kompletiranja sportske i odbojkaške infrastrukture u Kleku nije krio ni Rajko Petrović, sportski direktor OK “Klek Srbijašume”.
“Ne možemo rečima opisati značaj ovog projekta za jedno malo mesto, kakvo je Klek, a u kom se, slobodno mogu reći, 99 odsto dece bavi nekim sportom. Ovim smo omogućili da se i taj jedan procenat dece odluči za bavljenje sportom ili nekom fizičkom aktivnosti. Centar za treniranje odbojkaša obuhvata salu za izvođenje različitih vežbi, teretanu profesionalnog tipa za usavršavanje naših odbojkaša koji se takmiče u najvišem rangu, a Centar će koristiti i deca školskog i predškolskog uzrasta, karatisti, kao i građani za fitnes. U klubu imamo 80 dece, imamo i takmičare u obe kategorije, rekreativce, mislim da će veliki procenat stanovnika Kleka moći da u ovom prostoru pronađe neki sadržaj za sebe”, kazao je Petrović.

Pod korporativnim sloganom “Budućnost na delu”, NIS sarađuje sa 11 lokalnih samouprava u Srbiji i nastoji da unapredi kvalitet života građana u tim zajednicama. U 2017. godini u gradu Zrenjaninu NIS je podržao četiri projekta od značaja za unapređenje i razvoj sporta i sportske infrastrukture. Za doprinos razvoju sportske infrastrukture u Zrenjaninu početkom ove godine, kompanija NIS je dobila nagradu “Sponzor-donator 2017” koju dodeljuje Sportski savez Zrenjanina.

Izvor: zrenjanin.rs