Zrenjanin- Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu pred Višim sudom u Zrenjaninu, protiv D.B., rođenog 1969. godine, sa prebivalištem u Lazarevu, zbog dva krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Optužnicom se okrivljenom stavlja na teret da je neutvrđenih dana, početkom maja meseca 2017. godine, u Lazarevu, neovlašćeno proizvodio supstance koje su proglašene za opojnu drogu tako što je u dvorištu svoje kuće posejao više semenki konoplje, nakon izrastanja, biljke okopovao, zalivao, a kada su 2 iznikle biljke dostigle punu vegetativnu razvijenost, posekao ih i okačio u šupi pored kuće da se osuše kako bi ih pripremio za dalju upotrebu.

Takođe, optužnicom se okrivljenom stavlja na teret da je dana 01.10.2017. godine, u Zrenjaninu, u K.O.Mužlja, u neuređenoj njivi sa posejanim kukuruzom koji nije održavan, a koja se njiva nalazi na terenu koji je obilazio u sklopu poslova svog radnog mesta, nožem koji je poneo sa sobom, posekao grane biljaka indijske konoplje i stavio ih u najlonski džak bele boje a u nameri da ih pripremi za dalju upotrebu.