Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za vreme Uskršnjih praznika dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 450.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisnog preticanja – jedna i neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdata su 152 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.