Zrenjanin- Dvanaesti po redu  etno festival „Banatska priča“ počeo je danas na platou  mesne zajednice Bagljaš  i predstavlja mesto okupljanja promotera tradicije i folklora Vojvodine.  Pored mesne zajednice „Veljko Vlahović“ organizator  festivala je i „Asocijacija za razvoj Bagljaša”,  a generalni sponzor je kompanija Gomex.

 

Program namenjen najmlađima počeo je u 10 časova na festivalskoj bini. Kao i proteklih godina, tako i ove nije izostalo tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe i pilećeg paprikaša.

 

Na mnogobrojnim štandovima predstavilo se više od 120 izlagača starih zanata i rukotvorina.

Jedan od mnogobrojnih izlagača na manifestaciji je i Sandra Novaković koja je danas izlagala ručno pravljene medenjake, slatki hleb sa suvim voćem i štrudle.

-Na manifestacijama, poput današnje, izlažem domaće medenjake, slatki hleb sa suvim voćem i štrudle po nazivu „Sandrine Čarolije“ pravljene po tradicionalnom receptu- rekla je Sandra Novaković.

 

 

Kompanija Gomex je sastavni deo Banatske priče već punih devet godina. Veliko nam je zadovoljstvo da ove, kao i prethodnih godina da budemo deo Banatske priče, jer iz godine u godinu ova priča raste- rekao je Nedeljko Golušin, marketing menadžer kompanije GOMEX i istakao da je jedan od strateških ciljeva GOMEX-a očuvanje etno nasleđa na teritoriji na kojoj posluje, dobra saradnja između organizatora Festivala i  kompanije Gomex i  da će sesaradnja nastaviti i u narednim godinama.