Vesti- Putari su proteklih dana bili aktivni na tri lokacije u gradu. Juče je bio u prekidu saobraćaj na putu Zrenjanin – Elemir, zbog postavljanja nove asfaltne podloge u dužini od jednog kilometra. Osim za one koji saobraćaju do tog naseljenog mesta, ovaj obnovljen put posebno je značajan za radnike koji svakodnevno dolaze u industrijsku zonu “Severozapad – Elemir” – preduzeća “Fulgar” i “Gece”. Ova radna zona takođe je u velikoj ekspanziji, jer se grade ili proširuju tri proizvodna pogona, a zemljište je kupilo i preduzeće “MPZ Agrar”, u sastavu Industrije mesa “Matijević”, koje će na toj lokaciji, površine 10 hektara, graditi najveću hladnjaču u regionu. Početak realizacije te investicije, vredne čak 20 miliona evra, najavljen je za proleće 2020. godine. 

 

Iako je završetak radova na rekonstrukciji Barske ulice najavljen za 1. septembar, izvesno je da će to biti znatno ranije, jer su u toku finalni radovi na ovoj saobraćajnici, poznatoj kao “Mužljanska krivina”. Završeno je asfaltiranje cele deonica, u dužini od 800 metara, postavljena je horizontalna saobraćajna signalizacija, celom dužinom izgrađen je novi trotoar i popločan behatonom. Saobraćaj se novom asfaltnom podlogom nesmetano odvija od ulice Franje Kluza do raskrsnice Mostarske i Radnoti Mikloša, a očekuje se i skoro puštanje u saobraćaj dela Barske ulice od Prilepskog reda do Franje Kluza. Na tom delu ulice, s obzirom da je trotoar neposredno uz kolovoz, postavljena je i zaštitna ograda.
Zbog izgradnje atmosferske kanalizacije, zatvorena je za saobraćaj Bosanska ulica, na teritoriji MZ “Žarko Zrenjanin”, i to od Ulice Žarka Zrenjanina do Melenačke. Nakon završetka radova na postavljanju kanalizacije, ulica će celom dužinom dobiti novu asfaltnu podlogu. Sanacija oštećenog kolovoza izvedena je proteklih dana i u prometnoj Ulici dr Laze Kostića, u MZ “Dositej Obradović”.
 
Oprezni u kretanju treba da budu i pešaci koji sa Bagljaša idu ka centru grada i obrnuto, jer se u zoni nadvožnjaka, Ulici Brigadira Ristića, izvode radovi na rekonstrukciji vrelovoda i zameni dotrajalih cevi u dužini od 750 metara. JKP “Gradska toplana“ Zrenjanin saopštila je ranije da će se u letnjem periodu radovi izvoditi na tri lokacije u gradu – osim ove još u naselju “Ruža Šulman”, kod vrtića “Sunčica“ u dužini trase od 110 metara, kao i iza zgrada “Lepa Brena“ u dužini od 150 metara.
 
Izvor: zrenjanin.rs