Zrenjanin- Na Trgu Slobode danas je održana manifestacija  „Evropsko selo“ u kojoj su učestovali učenici osnovnih škola predstavljajući na svojim štandovima države članice Evropske unije, njihove kulture, običaje i tradiciju.

 

 

Manifestaciju „Evropsko selo“ proglasio je otvorenim gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a gosti su bili: Mateja Norčić Štamcar zamenica ambasadora delegacije EU u Srbiji,  Njegova  Ekselencija Radtko Vlaykov ambasador Bugarske, NJ.E. Anders Christian Hougard ambasador Danske, Ana Rović državna sekretarka Ministarstva za evropske integracije, Nebojša Vojnović podsekretar, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju i lokalnu samouravu i Vidosava Enderić direktorka Fonda „Evropski poslovi AV.

 

 

Manifestacija je održana u okviru obeležavanja Dana pobede i  Dana Evrope, a okupila je veliki broj učesnika koji su se potrudili da na najbolji način predstave zemlje članice EU. Skupu je prisustvovao i veliki broj građana koji su obilazili stilizovane kućice koje su predstavljale zemlje Evropske unije.