Politika- Dva meseca od našeg dopisa direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija“ i nadležnim u gradu Zrenjaninu, sa zahtevom da nam dostave sve relevantne informacije o postrojenju za prečišćavanje vode, odgovora i dalje nema. Tražene informacije koje su od krucijalnog interesa za sve žitelje Zrenjanina i dalje su očigledn najstrože čuvana tajna od strane gradskih čelnika. Razlozi mogu biti sledeći:

 

  1. Ili lokalni moćnici i direktor Dević nemaju pojma šta se dešava sa postrojenjem, što bi bilo frapantno,
  2. ili nešto kriju od građana Zrenjanina

Ovakve naše dileme nisu posledica samo ćutanja odgovornih na naše zahteve,nego je indikativno, i što nas i najviše zabrinjava, da od posete Aleksandra Vučića I Ane Brnabić, a od tad je prošlo 3 meseca, niko od gradskih moćnika nije prozborio ni jednu jedinu reč o problemu pijaće vode u Zrenjaninu.

Poštovani sugrađani, samo zajedničkim pritiskom svih nas na lokalne moćnike možemo doći do odgovora na napred navedena pitanja, a tako i do konačnog rešenja problema pijaće vode u Zrenjaninu.

 

Građanska inicijativa Zajedno za vodu

 

Građansku inicijativu „Zajedno za vodu“ predstavljaju političke partije i udruženja građana koja su se okupila oko jednog cilja – rešavanja problema dobijanja čiste pijaće vode u Zrenjaninu.

Udruženje “Naš grad, naša stvar”
Udruženje potrošača “Begej”
Demokratska stranka
Liga socijaldemokrata Vojvodine
Dosta je bilo
Demokratska stranka Srbije
Dveri
Narodna stranka – Povereništvo Zrenjanin
Pokret slobodnih građana
Zelena stranka
Vojvođanska stranka
Socijaldemokratska stranka Srbije