Politika- Predstavnici 5 opozicionih stranaka predali su u četvrtak, 30. maja 2019. godine, Javnom tužilaštvu u Zrenjaninu dopunu krivične prijave zbog prečistača vode.

„Nakon nedavno donešene odluke da se Vodovodu prebaci preko 120 miliona dinara na ime subvencije, dopuna krivične prijave usledila je kao logičan korak. Očekujemo da tužilaštvo istraži ceo slučaj, da se utvrdi zašto, na čiju inicijativu i sa čijim potpisom se prečistač popravlja o trošku građana umesto, kako je ugovorom predviđeno, o trošku takozvanog privatnog investitora, kao i da te osobe odgovaraju,“ izjavila je Alisa Kockar prilikom predaje dopune krivične prijave.

Borislav Gađanski ukazao je na to da se novac iz budžeta prebacuje privatnoj firmi preko Vodovoda kako bi se situacija nekako sredila, ali da je sve poprilično neizvesno: „Od samog početka radilo se na pogrešan način, a kad jednom sklopite ugovor koji nije valjan, teško da možete da ispravite greške i dobijete zadovoljavajuće rezultate. Očekujemo da tužilaštvo uradi svoj deo posla, pa da i Zrenjanin dobije pijaću vodu. “

Dopunu krivične prijave potpisale su Demokratska stranka (Alisa Kockar), Liga socijaldemokrata Vojvodine (Tibor Vaš), Socijaldemokratska stranka (Slobodan Goševski), Vojvođanska partija (Petar Ilić) i Demokratska stranka Srbije (Borislav Gađanski).