Zrenjanin- U organizaciji ASU „Racing Tribe“ i uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina i saradnju sa nGage Racing-om i AMK „Petrovgrad“ danas je održano prvo po redu takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin”  na lokaciji industrijske zone „Bagljaš – Elemir“.

Dvadeset osam učesnika takmičilo se u 9 klasa, na stazi dugoj  2.180m. Takmičari su se borili za bodove u Nacionalnom i Otvorenom Šampionatu Srbije.

 


-Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija (FIA) autoslalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već četvrtu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu.

Gradonačelnik Čedomir Janjić zvanično je otvorio autoslalom Zrenjanin

Najveća prednost ove discipline u poređenju sa drugim je to što autoslalom pruža priliku svakome da, bez obzira na znanje i vozilo, učestvuje u šampionatu i trka se sa drugima. Na autoslalomu je mogo svako da učestvuje ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto.

 

-Staza je spremljena po svim standardima koje su postavili karting savez Srbije (SAKSS) i Svetska automobilska federacija (FIA)-rekao je Uroš Simić organizator takmičenja.

-Ovo je prva trka Nacionalnog šampionata u disciplini slalom, predstoje nam još četiri do kraja sezone, koja se završava krajem oktobra. Drago mi je da je grad Zrenjanin pomogao da se ova trka održi i nastojaćemo da sledeće godine preraste u međunarodno takmičenje jer Zrenjanin to zaslužuje- rekao je  Staniša Lazarac predsednik sportskog auto i karting saveza Srbije.