Zrenjanin- Učenica četvrtog razreda Srednje poljoprivredne škole iz Zrenjanina Višnja Živanović osvojila je prvo mesto iz matematike na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

 

Takmičenje je održano 27. i 28. aprila 2018. godine u Somboru, a domaćin je bila Srednja poljoprivredno prehrambena škola. Takmičili su se učenici iz dvadesetak obrazovnih institucija širom cele Srbije a učenica iz Zrenjanina je popravila prošlogodišnji plasman kada je na istom takmičenju osvojila drugo mesto. Višnjin vredan rad i trud, kao i zalaganje mentorke, profesorice Jelene Stojadinović, krunisani su vrhunskim rezultatom.

Učenici Srednje poljoprivredne škole iz Zrenjanina iz godine u godinu postižu zapažene rezultate ne samo u stručnim oblastima specifičnim za njihove smerove već i na sportskim takmičenjima kao i na smotrama opšteobrazovnih predmeta kao što je pre svega matematika.

Zbog toga ne čudi da se u poslednjih nekoliko godina, prilikom upisa u školu traži „mesto više“ odnosno, interesovanje maturanata prevazilazi upisne kvote.