Zrenjanin- Ambasador SAD-a u Srbiji Kajl Skat u sklopu posete Banatu, bio je danas gost Zrenjanina i gradonačelnika Čedomira Janjića. Ambasadoru je priređen prijem u kabinetu gradonačelnika i radni sastanak kom su, pored gradonačelnika, prisustvovali i načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Dragan Ćapin i Simo Salapura, kao i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović. 

 

 

Ambasador Skat je istakao da je ovo njegova prva poseta Gradu Zrenjaninu od kada je stupio na tu dužnost i zahvaljujući se gradonačelniku Janjiću na gostoprimstvu, naglasio da je došao u sklopu posete regionu Banata.

Dan sam počeo u Ečki gde smo imali zajedničku konferenciju sa timovima protiv korupcije i vladavinu prava koju organizuje naše Ministarstvo pravosuđa iz Amerike, zajedno sa Evropskom unijom. Posle ovoga posetiću i vaš Prekršajni sud koji je bio obnavljan uz pomoć USAID, jedan od brojnih programa koje imamo ili smo imali u ovom gradu, uključujući i radove u vašem zdravstvenom centru i nekoliko škola koje su obnovljene uz pomoć USAID, rekao je ambasador Kajl Skat.

 

Nije mala stvar kada naš grad poseti ambasador Amerike i naravno da sam iskoristio priliku da prezentujem sve lepote našeg grada, ali i sve prednosti, pre svega kao industrijskog centra i dobrog mesta za investiranje – rekao je gradonačelnik Janjić i dodao da je zadovoljstvo da, u ime grada, bude domaćin ambasadoru Skatu.

Ambasador Skat je zatim, zajedno sa gradonačelnikom i njegovim timom prošetao Trgom slobode, a potom obišao Narodno pozorište “Toša Jovanović”, Savremenu galeriju i Narodni muzej Zrenjanin.

 

 

Izvor: Gradskiradiozrenjanin