Zrenjanin-  Na danas održanoj 17. sednici Skupštine grada Ivan Dević razrešen je dužnosti direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“. Skupština je ovu odluku donela većinom glasova, a za novog vršioca dužnosti direktora izabran je dosadašnji izvršni direktor, diplomirani ekonomista Predrag Bodiroga.
Predlog za razrešenje Devića dostavljen je u toku sednice i o njoj je sada već bivši direktor naveo da ostavku podnosi iz ličnih razloga.
Današnju sednicu prokomentarisao je i gradonačelnik Čedomir Janjić.
“Znate da proširujemo industrijsku zonu, neki od naših stanovnika industrijskih zona žele da rade i u režimu Slobodne zone, to proširujemo na današnjoj sednici, uz mnogo tačaka koje se tiču izveštaja o radu i svega što jedna sednica podrazumeva. Direktor “Vodovoda i kanalizacije” podneo je ostavku, izabrali smo v.d. direktora iz firme i naravno da očekujemo u narednom periodu da završimo dosta projekata koji nisu realizovani, a najpre da pustimo fabriku vode u probni rad. Ne pada nam na pamet da kupujemo “mačku u džaku” nego ćemo mesec, dva, tri ili koliko bude potrebno, dokazivati sve parametre, a pre svega količine, sve one parametre za koje možda postoji sumnja i tek nakon toga će biti sklopljen kupoprodajni ugovor”, kazao je Janjić i dodao da, kada su u pitanju investitori u gradskim industrijskim zonama, Grad ne pravi razliku između domaćih i stranih preduzeća koja žele da grade proizvodne kapacitete.