Zrenjanin- Izložba „Dogodilo se na današnji dan“, likovne umetnice Anđele Micić, biće otvorena u petak, 29. juna u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Publici se predstavlja cikllus od 18 radova uređenih u kombinovanoj tehnici koji su nastali u periodu 2016/17. godine.

Anđela Micić je završila osnovne studije Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (2015.), master studije na istom fakultetu (2016.) a doktorirala na Fakultetu Primenjih umetnosti u Beogradu – 2017. g. Članica je ULUS-a. Izlagala je na preko 30 grupnih i sedam samostalnih izložbi. Aktivna je u svim poljima likovnog stvaralaštva.

Za ovaj ciklus navodi da su uspomene sastavni deo naše prošlosti i da ih ponovo oživljava u njenim radovima. Baveći se starim fotografijama, starim stvarima generalno, u svojim radovima je kombinovala segmente nekoliko uspomena, ili je od jedne uspomene pravila različite varijacije te se iz tog razloga spontano i nametnuo termin – metamorfoza uspomena

Izložba je sastavni deo njenog master rada koji je sa ovim izložbenim ciklusom dobio zaokruženu „sliku“ njenog trenutnog umetničkog interesovanja i umetničkog promišljanja – datom temom.