Zrenjanin- Beta aukcije su već tradicionalni događaj i organizuju se nekoliko puta godišnje.

-Dragi sugrađani, pozivamo vas učestvujete u još jednoj Betinoj aukciji knjiga. Osim što na ovaj način udruženje prikuplja sredstva za pomoć napuštenim životinjama, ujedno promovišemo još pravih vrednosti, podstičemo na čitanje dobrih knjiga.Odlčna je vest što su mnogi Zrenjaninci voljni da doniraju svoje već pročitane knjige udruženju, a mi ih dalje prosleđujemo novim čitaocima putem Aukcije- poručili su iz Beta udruženja.

Pravila aukcije:

Aukcija funkcioniše na principu licitacije, odnosno najviše ponude. Odrede se početni i krajnji datum aukcije, kao i početna cena svih knjiga (što je obično 200 dinara). Na stranici udruženja pravi se album sa fotografijama knjiga koje su donirane za aukciju, a osobe koje žele da izlicitiraju određenu knjigu, ispod njene fotografije ostave u komentaru svoju ponudu, višu od predhodne.

Po isteku aukcije, što je sada 15. jun, 23:59, onaj ko je dao najvišu ponudu, dobija knjigu za navedenu cenu. Neko od naših volonterki kontaktira sve osobe koje su izlicitrale knjige, radi dogovora oko primopredaje.

Sve u svemu, veoma korisna i interesantna stvar. Često se za relativno male cene mogu kupiti veoma lepe, očuvane i dobre knjige.

Album sa fotografijama knjiga koje se nalaze na aktuelnoj aukciji nalazi se na linku:

https://www.facebook.com/pg/BetaZrenajnin/photos/?tab=album&album_id=1279750422127858