Vlada Indije je širom sveta na prikladan način obeležila Međunarodni dan joge. Zrenjanin je jedan od mnogih gradova širom planete koji takođe, već tradicionalno, obeležava ovaj dan grupnim praktikovanjem joge na otvorenom. Ove godine, Međunarodni dan joge obeležiće se u subotu,  16. juna, u Plankovoj bašti iza Kulturnog Centra Zrenjanina.


Vlada Indije šalje program svim gradovima koji obeležavaju ovaj dan i po tom programu će se praktikovati joga širom sveta u isto vreme. Ostatak programa u našem gradu, zajednički su spremili joga instruktori grada Zrenjanina.

Svi zainteresovani sugrađani su dobrodošli na bilo koji deo programa koji im se dopada, ali ipak bacićemo akcenat na prvi i osnovni deo programa od 8 časova koji je poslat od strane Indijske Ambasade.

Program je pogodan za sve uzraste:

8.00 časova- Joga po protokolu indijske ambasade, Aleksandra Vujinović
9.15 časova- Tradicionalna imalajska joga, Maja Halasev
10.15 časova- Kundalini joga, Sandra Baltić
11.15 časova- Joga Savez Srbije (JSS), Vesna Lalović
12 časova- Predavanje o sahađa jogi
Za kraj je planirana projekciju kratkog filma.

Kao i do sada, Indijska ambasada u Beogradu će tom prilikom učesnicma manifestacije pokloniti majice sa logom Međunarodnog Dana Joge.

NAPOMENA:
Mole se svi koji žele da prisustvuju na času joge na otvorenom, da ponesu svoje prostirke za vežbanje.

Dođite nasmejani, spremni za lagane vežbe i opuštanje, a kućama ćete otići bogatiji za jedno novo i uzbudljivo iskustvo.

Organizatori DANA JOGE u Zrenjaninu su Indijska ambasada u Beogradu i instruktori joge iz Zrenjanina.