Sečanj- Manifestacija „Tamiški dani opštine Sečanj“ počela je danas sa ciljem da očuva kulturu i tradiciju, kao i da predstavi potencijale ove opštine.

 

Dobrodošlicu prisutnima poželeo je predsednik opštine Predrag Rađenović i istakao da ovom manifestacijom žitelji opštine Sečanj pokušavaju da sačuvaju prave vrednosti i tradiciju tog kraja.

– Sama ideja  za naziv manifestacije proizilazi iz toga da je reka Tamiš naše najvrednije prirodno bogatstvo i simbol naše opštine. Ona je plovna, bogata ribom, napaja naše ribnjake, navodnjava naše njive i otuda naziv manifestacije „Tamiški dani“. Posetioci će tokom dva dana imati priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom i sportsko-zabavnom programu- rekao je Rađenović.

Defile folklora Kulturno umetničkih društava opštine Sečanj „Jandrija Tomić- Ćić“ iz Krajišnika, „Svetozar Šemić“ iz  Jarkovaca i „Vlado Tomanović“ iz Sečnja.

 

 

-Velika mi je čast i zadovoljstvo da smo posle nekoliko godina na inicijativu naših sugrađana ponovo pokrenuli manifestaciju „Tamiški dani opštine Sečanj“ . Potrudili smo se da na jednom mestu okupimo ono najvrednije što naša opština ima. Cilj nam je da na pravi način promovišemo našu opštinu sa svim svojim vrednostima, sa akcentom na negovanje tradicije, običaja i kulture nasleđa, kao i da pružimo priliku proizvođačima rukotvorina, suvenira, meda i domaće radinosti da izlože svoje proizvode. Mislili smo i na naše najmlađe posetioce, za koje smo pripremili  predstavu, a  ljubitelji sporta moći će da prisustvuju memorijalnom rukometnom turniru. U večernjim satima posetioce će zabavljati popularni pevači narodne muzike, a ceo program pratiće izložba fotografija sa motivima našeg kraja- rekla je direktorka Turističke organizacije opštine Sečnja Miljana Milošević.

 

Etno izložba „Najlepše iz Vojvodine“ na kojoj su predstavljene rukotvorine, suveniri i med.

 

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović i Jevgenjij Karanjov gradonačelnik ruskog grada Azov danas su potpisali sporazum o bratimljenju ove dve opštine.

-Predsatvnici grada Azov predstavili su nam svoje potencijale, i oni se pretežno bave poljoprivredom kao i mi, stoga verujem da ćemo u narednom periodu imati delegaciju privrednika koja će otići tamo da se uspostave novi kontakti, kao i da ubrzo  započnemo saradnju- rekao je Rađenović.

U svečanom delu programa učestvovao je hor SV. Serafim Sarovski