Građani Zrenjanina pridružili su se jednočasovnom protestu protiv poskupljenja goriva i povećanja akciznih nameta. Skup zrenjaninaca bio je kod Kristalne dvorane u 16 časova, a potom su krenuli ka izlazu grada prema Beogradu, gde je totalno blokiran put sa velikim brojem vozila i poljoprivrednih mašina.

Građani su se prvo  okupili kod Kristalne dvorane, a zatim krenuli ka izlazu iz grada prema Beogradu:

 

 

Cene goriva, u zavisnosti od vrste od početka godine porasle su za 4,3 do 5,7 procenata. Benzin je poskupeo 8,79 dinara za litar, a dizel za 11,30 dinara, tako da litar evrodizela košta 161,71, ekodizel 166,90 dinara za litar. Iako se po prosečnoj ceni goriva u regionu nalazimo negde na sredini, cena dizela od 1,37 evra je među najskupljim u okruženju.

 

Vozači širom Srbije posredsvom društvenih mreža su se organizovali i današnjom akcijom zahtevaju da se snize akcize na gorivo, da cena dizela na svim benzinskim stanicama ne sme biti veća od 110, a bezolovnog benzina od 120 dinara. Takođe, zahteva se i to da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda da se na tu cenu dodaje akciza koja ne sme da prelazi 50 odsto cene benzina. Pored toga, traži se i da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.