Politika- Gradski odbor SRS  Zrenjanin smatra da je krajnje licemerno od strane vladajuće većine da građanima Zrenjanina “zamaže oči “ smenom direktora ViK-a  Ivana Devića.Poznata nam je činjenica da je postojeća vladajuća  većina istoga  imenovala   za direktora uz obrazloženje da je jedini spas za vodovod, da će rešiti sve nagomilane probleme u ViK, da će obezbediti finansijsku stabilnost preduzeća, da će uraditi sistematizaciju radnih mesta i da će obezbediti puštanje fabrike vode u rad. Istina je da od svega navedenog nije ništa urađeno, problemi su još veći nego prethodno zatečeno stanje, finansijski su u mnogo većoj dubiozi, sistematizacija radnih mesta je uraćena po principu “ja tebi-ti meni” i konačno otvaranje fabrike, nikada dalje i neizvesnije. Istine radi jedino je obezbedio konfor zaposlenima  kupovinom poslovnog prostora od 350 kvadratnih metara, isto je koštalo dodatnog zaduženja u iznosu od 220000,00 evra, što svakako nisu  očekivali građani Zrenjanina i zasigurno nije trebao dobiti mandat zarad  istog.

Građani Zrenjanina samo žele da dobiju dugo isčekivanu zdravu pijaću vodu, silna obećanja smo slušali u predhodnih četrnaest godina, sve te izgovorene reči i kojekakve pisane laži mogu  se opisati samo  kao” ZLOČIN I KAZNA”. Pitamo se sa punim pravom da li je u pitanju neznanje, nerad, bahatost, korupcija, neodgovornost, osionost, potpuna nesposobnost, nebriga, loša procena? ili je  to  GMO vladajuća većina sve od  “demokratskih promena”  pa sve do sada pod brižnim okom EU i SAD, koja ima za cilj da nas u potpunosti uništi, obespravi, ponizi  i dovede u  kolonijalni položaj.
-Mi srpski radikali ne smatramo  da je za problem pijaće vode nije  samo odgovoran Ivan Dević, smatramo da su odgovorne sve prethodne i sadašnja   vladajuća većina, mora da postoji kako politička tako i krivična odgovornst, građanima Zrenjanina treba pravda  koja će biti opomena budućim političkim garniturama da im ne padne na pamet ništa slično i svakako treba im zdrava  pijaća voda. Slušamo kritike dela sadašnje opozicije po pitanju izgradnje fabrike vode, mi smatramo da je to čisto politikanstvo, jer da su hteli i umeli, rešili bi to za vreme njihove vldadavine. GO SRS Zrenjanin  ovim putem podseđa sve građane Zrenjanina da i dalje prikupljamo potpise peticije za izgradnju eko česmi u svim mesnim zajednicama koje istu nemaju, smatramo da je izgradnja eko česmi privremeno rešenje sve do  stvaranja preduslova za trajno rešenje  u smislu izradnje fabrike vode  i zamene dotrajalih instalacija  bez kojih pokretanje fabrike nema baš nikakvog smisla- rekao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.