U pitomoj ravnici centralnog Banata u opštini Sečanj protekla dva dana posetioci su mogli da uživaju u manifestaciji „Tamiški dani“ koja ima za cilj da očuva kulturu i tradiciju, kao i da predstavi potencijale ove opštine.

 

Dvodnevnu manifestaciju „Tamiški dani“ svečano je otvorio predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, koji je  istakao da žitelji ove opštine manifestacijom  čuvaju prave vrednosti i  tradiciju tog kraja.

– Sama ideja  za naziv manifestacije proizilazi iz toga da je reka Tamiš naše najvrednije prirodno bogatstvo i simbol naše opštine. Ona je plovna, bogata ribom, napaja naše ribnjake, navodnjava naše njive i otuda naziv manifestacije “Tamiški dani” – rekao je Rađenović.

Svečani program započeo je nastupom hora SV. Serafim Sarovski, a zatim su svoje igračko umeće prikazala Kulturno umetnička društva opštine Sečanj “Jandrija Tomić- Ćić” iz Krajišnika, “Svetozar Šemić” iz  Jarkovca i “Vlado Tomanović” iz Sečnja.

 

U centru Sečnja održana je etno izložba “Najlepše iz Vojvodine” na kojoj su predstavljene rukotvorine, suveniri, tradicionalni specijaliteti, med, kao i izložba fotografija.

  

 

Drugog dana manifestacie „Tamiški dani“ 35 ekipa se takmičilo u kuvanju riblje čorbe.

  

Tročlani žiri u sastavu Slavko Ubavić, Petar Vukoje i Dragana Skular imali su težak zadatak da izaberu najbolju. Prvo mesto, pehar i novčanu nagradu u vrednosti od 30.000 dinara osvojio je Zoltan Pabdi iz Zrenjanina, drugo mesto, pehar i novčana nagrada u vrednosti od 20.000 dinara pripala je  Đoki Vareniki iz Novog Sada, dok je treće mesto, pehar i novčanu nagradu u vrednosti od 10.000 dinara osvojio je Antal Kiš iz Mihajlova. Najmlađi učesnik takmičenja bio je Bojan Davidović.

Na terenu Partizanovo održan je drugi po redu memorijalni rukometni turnir pod nazivom “Karasi i legende rukometa”.

  

 

 

U večernjim satima posetioci su mogli da uživaju u koncertima Milana  Topalovića- Topalka, Mire Škorić i Milana Dinčić-Dinče koji je i zatvorio dvodnevnu manifestaciju.

 

 

 

POGLEDAJTE U VIDEO PRILOGU KAKO JE BILO NA MANIFESTACIJI „TAMIŠKI DANI OPŠTINE SEČANJ“:

 

Manifestacija „Tamiški dani“ održana je u petak i subotu, 22. i 23. juna, u organizaciji Opštine Sečanj, OKC Sečanj, Turističke organizacije opštine Sečanj, Mesne zajednice Sečanj, rukometnog kluba „Hercegovina“ i Udruženje žena „Naš osmeh“ .