Zrenjanin- Promocija knjige „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje“ Miodraga Ilića održaće se u sredu, 27. juna 2018. godine u 19 časova u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je slobodan.

 

Ova izuzetno lepo opremljena knjiga nastajala je tokom jednogodišnjeg opsežnog istraživačkog rada autora Miodraga Ilića i predstavlja skup recepata za pripremanje obeda iz svih krajeva Srbije. Krajnji cilj celog istraživanja je bio da se objavi knjiga o tradicionalnim receptima i tradicionalnoj kuhinji, koju bi svako mogao da pročita i da stekne, makar osnovnu sliku, o kulturi ishrane u Srbiji. Kustosi etnolozi Narodnog muzeja Zrenjanin na svoj način su podržali nastajanje ovog kapitalnog izdanja. Pokrovitelj knjige je Privredna komora Srbije.

 

Učesnici programa biće autor Miodrag Ilić i njegovi saradnici tokom prikupljanja materijala za knjigu: Dragana Ilić, Kristina Gašpar, Bojan Marinkov, Dejan Ilić i Prof. dr Slađana Šobajić.

 

“Listajući knjigu, čitajući recepte skoro da ćete osetiti miris ovih sveže pripremljenih i ukusnih jela, a nadam se da ćete poželeti da sebi i sebi dragim ljudima neka od tih jela i spremite, i tako zajedno sa Miodragom Ilićem učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava“.

(iz Predgovora Prof. dr Slađane Šobajić)

 

Ukuse i mirise tradicionalne domaće banatske kujne dočaraće delicije koje će za ovu priliku, prema receptima iz Ilićevog kuvara, pripremiti članice Udruženja građana Centar 023.