Lepe vesti za najuspešnije maturante koji su se ove godine okitili titulom đaka generacije. ITAcademy​ u saradnji sa ​ Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića dodeliće 25 besplatnih školovanja za đake generacije iz Srbije i Republike Srpske. 

I ove godine, sedamnaestu godinu zaredom, na Belom dvoru održan je svečani prijem za maturante i njihove roditelje. Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević ugostio je preko 600 maturanata. Dobrodošlicu su im poželeli i generalni direktor kompanije LINK group Nikola Subotić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske doktor Dane Malešević.

Prijava za besplatno školovanje otvorena do 15. jula.

Svi zainteresovani đaci generacije treba da ​ pošalju svoju prijavu najkasnije do 15. jula​ , a potom će stručna komisija na osnovu motivacionih pisama doneti odluku ko će biti nagrađen besplatnim školovanjem.

– Naša misija je da pomažemo ljudima da budu uspešniji i zato već drugu godinu zaredom dodeljujemo 25 besplatnih školovanja, i to za naše najtraženije programe na ITAcademy. Najbolji đaci iz Republike Srpske i Srbije imaju priliku da konkurišu. Pročitaćemo njihova motivaciona pisma, odlučiti ko su to najbolji među najboljima i ko će dobiti priliku da narednih godinu dana sa nama uči i napreduje – rekao je Nikola Subotić, generalni menadžer kompanije LINK group.

Imena pobednika biće objavljena 30. jula ​ na ovoj stranici​ , a svečana dodela besplatnih školovanja biće održana 5. septembra od 17 časova na Belom dvoru.

Školovanje za najtraženija IT zanimanja

Najuspešniji maturanti moći će da biraju program na ITAcademy, a školovaće se online, putem najsavremenije Distance Learning platforme za učenje na daljinu.

Polaznici na ITAcademy mogu da se školuju na šest različitih odseka, koji sadrže ukupno 30 programa. Na njima je da odaberu oblast u kojoj se najbolje snalaze – ​ Programiranje​ , Dizajn​ , ​ IT business​ , ​ Administracija​ , ​ 3D dizajn i AutoCAD​ i ​ Mobile Development.

ITAcademy, pored toga što svojim polaznicima obezbeđuje znanja i veštine za neka od najplaćenijih zanimanja današnjice, omogućava im i polaganje za neke od najprestižnijih međunarodno priznatih sertifikata, kao što su Oracle, Cisco, Zend PHP i mnogi drugi.

Prošle godine je među đacima generacije koji su osvojili besplatno školovanje vladalo veliko interesovanje za oblast dizajna. Svojim zalaganjem i redovnim radom oni naučili su ​ šta radi dizajner​ i stekli primenljiva znanja koja mogu da iskoriste u daljem školovanju ili primene u svom budućem poslu.