Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri nezgode sa povređenim licima i dve nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teško povređeno, a šest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 440.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog:  neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – tri i neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdata su 63 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 23 vozača, od toga, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 9 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i nenošenja zaštine kacige i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 10 vozila, od toga, 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 3 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.