Zrenjanin- Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku biće održano na „Peskari“ od petka do nedelje, najavljeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće na kojoj su govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koordinator OSS za odbojku na pesku Siniša Antonić i Rajko Petrović iz Sportskog saveza grada Zrenjanina.
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura je rekao da je ovo peto po redu takmičenje u našem gradu, a drugo na istoj lokaciji, a da je ove godine prijavljen i najveći broj učesnika, 26 muških i 16 ženskih ekipa.
– Dugi niz godina unazad trudimo se da u našem gradu organizujemo zanimljive i lepe sadržaje, atraktivne manifestacije i takmičenja. Ovo je jedno od njih i to na našem gradskom kupalištu koje je dodatno prošireno i na kome su unapređeni uslovi i za bavljenje sportom i za naše kupače, uz dodatne različite sadržaje koji upotpunjuju kupalište i stvaraju predivan ambijent – rekao je Salapura i napomenuo da je Zrenjanin jedan od gradova u samom vrhu po broju prijava i masovnosti takmičenja.
Siniša Antonić je rekao da turnir počinje u petak od 11 časova i da će biti završen u nedelju, 22. jula, za kada su predviđeni finalni mečevi i dodela priznanja i  izrazio zadovoljstvo što se turnir ponovo održava u našem gradu uz veliki broj učesnika, ali i što će među ekipama biti i ženska ekipa iz Bugarske, čime je turnir dobio i međunarodni karakter.
 
Tehnički organizator Rajko Petrović je ukazao da je Sportski savez grada Zrenjanina zajedno sa Odbojkaškim klubom Klek – Srbijašume, već petu godinu organizator turnira.
– Pre dve sezone imali smo takmičenja na glavnom gradskom trgu, zatim na „Prevlaci“, a sada, drugu godinu zaredom takmičenja se odvijaju na „Peskari“ što je, po mom mišljenju i najbolja lokacija za ovaj sport. Posebno sada kada je proširenja plaža, a Grad se angažovao i da ne samo teren, već i infratsruktura oko njega, budu u funkciji bičvoleja.