Zrenjanin- Na ovaj način,  kompanija Gomex će se pridružiti drugim trgovačkim lancima u regionu koji na ovaj način žele da podrže inicijativu za smanjenjem upotrebe „klasičnih“ plastičnih kesa koje su ekološki neprihvatljive za okolinu u kojoj živimo. Svaka osoba u Srbiji u proseku godišnje potroši po 300 plastičnih kesa.

-Da bismo zajedno popravili ovu neslavnu statistiku, Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine je predložilo ukidanje upotrebe besplatnih tankih plastičnih kesa i uvođenje naplate onih koje su  biorazgradive. Kompanija GOMEX počeće od ponedeljka, 16. jula sa naplatom plastičnih, biorazgradivih kesa u svim prodavnicama u sistemu-Nedeljko Golušin marketing menadžer kompanije GOMEX.

-Cena jedne kese iznosiće dva dinara. Mislimo da je to dobar način da sugerišemo našim potrošačima da sa sobom nose platnenu torbu i tako daju svoj doprinos zaštiti okoline. Biorazgradiva folija od kojih se proizvode nove, biorazgradive kese razgrađuje se bez emitovanja metana i bez prisustva mikroorganizama, što znači da se ona sama pretvara u đubrivo. Sa ekološke tačke gledišta i sa tačke gledišta zaštite životne sredine, ovo je veoma značajan podatak. Zaposleni u našim radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i ohrabrujuće podatke da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu sa cegerom. To je ono što želimo da postignemo i u GOMEX-u. Važno je napomenuti i informaciju da ćemo već od 06. jula početi sa deljenjem unikatnih GOMEX cegera za kupovinu- dodao je Golušin.

Za sve korisnike  Kasice Brojalice kompanije GOMEX, uz prvu kupovinu preko 1.000 dinara sa loyalty karticom, obezbedili smo poklon u vidu platnene torbe-cegera, a vlasnik svake loyalty kartice može dobiti po jednu torbu. Akcija traje do isteka zaliha. Cegeri su ponovo u modi.