Zrenjanin- Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno se nastavlja i ove godine, četvrtu sezonu zaredom. Eko tim SBB fondacije uz podršku građana i lokalnih zajednica, u prethodnom periodu očistio je brojne lokacije u nekoliko desetina gradova, što je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. Sredinom maja, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

Nakon Pančeva, Kragujevca, Sombora, Leskovca, Novog Sada, Užica, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Niša i Trstenika, Eko tim SBB fondacije stigao je u Zrenjanin gde je uz podršku Grada i članova JKP „Čistoća i zelenilo,” čistio Žitni trg tokom manifestacije „Dani piva.“

 „Izuzetno nam je drago što ćemo ove godine, u okviru nastavka društveno odgovorne kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ SBB fondacije, doprineti uklanjanju smeća u gradovima, sa fokusom na one u kojima se održavaju veoma posećene manifestacije kao što su „Dani piva.“ Zbog veće frekvencije ljudi, nakon njih je po pravilu potrebno dodatno angažovanje u uređenju lokacija u što kraćem roku. Zato je danas Eko tim SBB fondacije stigao u Zrenjanin i tokom dva dana akcije, čistiće Žitni trg kako bi podsetili sugrađane da od svih nas zavisi koliko će sredina u kojoj živimo biti čista. Zahvalila bih se opštini Zrenjanin, kao i članovima JKP „Čistoća i zelenilo”, koji su doprineli realizaciji ove akcije, a mi nastavljamo putovanje već sutra, kada će Eko tim biti u Požarevcu.“ – izjavila je Dušanka Dragićević, agent prodje SBB-a.

„Svako jutro zateknemo čiste ulice, ali apelujemo na građane da vode računa i kada se veliki koncerti i manifestacije održavaju u našem gradu, čaše i papire odlažu na predviđeno mesto. Pohvalili bismo kompaniju SBB, koja već treću godinu zaredom sa nama podiže svest naših sugrađana i ukazuje na to koliko je važna čista životna sredina. Takođe apelujemo na mlade da nam čuvaju i parkove i jezera jer smo svedoci koliko često po jezeru plutaju čaše i flaše, a svi znamo da im mesto nije tamo.“ – izjavio je ovom prilikom Duško Radišić – pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina.

 

„Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo,“ već treću godinu zaredom daje punu podršku kompaniji SBB, kao jednoj društveno odgovornoj kompaniji koja zaista vodi računa o ekologiji i zaštiti životne sredine. Zaista je malo ovakvih kompanija, a oni su danas ovde sa nama da bi nam pomogli da bude što čistija okolina u toku manifestacije „Dani piva.“ Ujendo želim da se zahvalim Gradu Zrenjaninu koji svake godine daje punu podršku u organizaciji ovakvih akcija.“ – izjavila je Danijela Tančić – PR menadžer JKP „Čistoća i zelenilo.“

 

Tokom dosadašnjih akcija na brojnim lokacijama u nekoliko desetina gradova, očišćena je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije, podeljeno je 40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500  dece odgledalo je i edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih slikovnica. „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ podržalo je do sada i 30 javnih ličnosti motivacionim video porukama koje pozivaju na odgovornost.

 

Zbog izuzetnih razultata i doprinosa boljem i zdravijem životu građana, značaj kampanje naširoko je prepoznat u javnosti, što je bio dodatni motiv da i ove godine nastavimo uz poruku da jedino dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija i zdravija Srbija.